Biografia

Jose RosendoJosé Rosendo neix a Puertollano (Ciudad Real) l’any 1986, en el seny d’una família amb gran afició per la música. Després de passar la major part de la seva infància tocant sobre cadires, ampolles i qualsevol objecte que tingués a mà i fes soroll, comença un tocar en l’edat de tretze anys de la mà d’un professor local. Segueix els seus estudis pel seu compte, iniciant-se en la lectura i el llenguatge musical de forma autodidàctica, i quan arriba a la majoria d’edat és contractat per l’Orquestra Alabama, empresa amb la qual viatja per tota la meitat sud de la península Ibèrica tocant una gran varietat d’estils musicals.

Passa els següents anys tocant amb tot tipus de formacions, entre moltes altres l’Orquestra Nueva Melodia i el reconegut grup de pop rock Jim Tonic i Las Hienas, grup mític dins de la «moguda» manxega dels anys 80.

El 2007 les seves ansies per aprendre el porten a Madrid per estudiar amb Miguel Ángel Ferreira, professional reconegut en l’àmbit de la capital espanyola, amb qui fa un gir radical a la seva forma de tocar i li aporta una nova visió sobre l’instrument.

Dos anys després es trasllada a la ciutat comtal, on és admès en el programa d’estudis universitaris de la Universitat Politècnica de Catalunya en el prestigiós Taller de Músics, estudiant amb Ramón Díaz, Pablo Posa i Ramón Ángel Rey.

Paral·lelament comença a tocar en les bandes Estertor i Caustic, per passar després uns mesos a encarregar-se de les baquetes dels thrashers catalans Aggression, formació amb la qual va sortir al carrer «Viocracy», un madur treball que li fa ser reconegut com un dels més originals i creatius bateries de l’escena nacional.

El 2013 es veu obligat a deixar Caustic per motius laborals i comença a treballar amb Northland, amb els que toca en alguns dels mes famosos festivalls de folk metal europeus; i uns mesos després comença a col·laborar amb Abrahel, banda de black metal amb diverses gires internacionals a l’esquena i gran reconeixement a nivell Mundial.

A principis de 2016, i després de més de cinc anys, deixa Aggression per motius laborals i diferències personals.

Actualment, José es troba finalitzant els seus estudis musicals de postgrau i es dedica a la docència a la capital catalana, impartint classes particulars de bateria a tots els nivells mentre treballa a la composició de diversos discs i combina aquestes activitats amb les de músic de sessió, directe i estudi.